Herinnering: aanleveren gegevens geëxcludeerde patiënten 2023

In 2022 zijn we gestart met de transitie in de VVR-ketenzorg. Met behulp van zelfmanagement en e-health technieken kunnen VVR-patiënten verantwoord 'op afstand' begeleid worden.

Eind vorig jaar heb je een lijst met geëxcludeerde patiënten aangeleverd waarvoor je inmiddels een vergoeding hebt ontvangen. In 2022 zijn er maar liefst ruim 800 patiënt geëxcludeerd uit de VVR-ketenzorg.

Vergoeding exclusie VVR-patiënten 2023

In 2023 zijn er wederom veel bloeddrukmeters verspreid onder de huisartsenpraktijken om mee geven aan de stabiele VVR-patiënt. We gaan er dan ook vanuit dat er binnen de huisartsenpraktijk opnieuw patiënten zijn geëxcludeerd uit de VVR-ketenzorg.

Hierbij het vriendelijk verzoek om deze lijst met geëxcludeerde patiënten (BSN en geboortedatum) beveiligd, via het Excel-format dat per mail is verspreid, vóór 1 januari 2024 aan te leveren bij declaratie@humovoorhuisartsen.nlLet op: het gaat om de patiëntgegevens die je nog niet eerder (in 2022) hebt aangeleverd.

De VVR-transitie krijgt een vervolg!

De VVR-transitie loopt door in 2024 en 2025! Het blijft gedurende deze periode mogelijk om bloeddrukmeters bij Humo aan te vragen zodat je VVR-patiënten op zelfmanagement kunt zetten.

Tip

Steeds meer huisartsenpraktijken nodigen patiënten groepsgewijs per e-mail uit voor een informatiebijeenkomst. Dit is een zeer effectieve methode om een flink aantal patiënten op zelfmangement te zetten.

Heb je vragen hierover, stel ze gerust aan Loes van Asseldonk.