Scholingen met Bernhoven

Met ziekenhuis Bernhoven organiseren we gezamenlijke scholingen voor huisartsen en specialisten en scholingen voor doktersassistenten. Ook bieden we je de mogelijkheid om als huisarts en specialist een dag met elkaar mee te lopen.

Tandemscholingen

Vanaf 2024 bieden wij in samenwerking met Bernhoven de tandemscholingen aan. Deze zijn ontstaan uit de wens om meer gezamenlijke scholingen te organiseren over onderwerpen die zowel de huisarts als de specialist raken.

Tijdens iedere tandemscholing stelt steeds een andere vakgroep zich voor en verzorgt een relevant en actueel vakinhoudelijk onderwerp. De scholingen worden voorbereid en verzorgd in samenwerking met een huisarts uit de regio van Humo. Wil je hier graag aan meewerken, of heb je een leuk idee voor een onderwerp? Laat het weten via academie@humovoorhuisartsen.nl.

Bekijk de tandemscholingen

Scholingen voor doktersassistenten

Ook voor de doktersassistenten bieden we in samenwerking met Bernhoven twee keer per jaar een scholing aan. Hiervoor worden zowel de doktersassistenten van de huisartsenpraktijken als de poliklinieken uitgenodigd. Gezamenlijk worden zij geschoold in een voor hen relevant onderwerp.

Ga naar de scholingsagenda

Kijkje in elkaars keuken (KIEK)

Wat is KIEK?
Bij KIEK lopen huisartsen een dagdeel mee met een medisch specialist in het ziekenhuis en medisch specialisten lopen een dagdeel mee met een huisarts in de praktijk.

Wat levert het op?
Me
er kennis en begrip van elkaars perspectief en werkzaamheden, meer onderling begrip en het bevorderen van de samenwerking en daarmee ook het verbeteren van de kwaliteit van zorg.

  • Je kijkt mee met een collega vanuit een gelijkwaardige positie, je ziet hoe een collega-arts communiceert met patiënten en krijgt (informele) intervisie
  • Je ervaart welke dilemma’s spelen bij de huisarts of in het ziekenhuis en welke oplossingsstrategieën worden gehanteerd.
  • Je krijgt inzicht in de praktijkorganisatie van de ander en snapt beter welke keuzes gemaakt worden bij het verwijzen en terugverwijzen van patiënten.
  • Je kunt samen praten over de samenwerking en wat nodig is om dit te verbeteren.

Meedoen
Aanmelden kan via onderstaand formulier. Aan de hand van de binnengekomen aanmeldingen wordt een koppel huisarts/specialist gevormd. Vervolgens hoor je aan welke huisarts of specialist je bent gekoppeld. Samen maak je een afspraak om de meeloopdag in te plannen.