COPD

Humo heeft als doel om mensen met COPD een maximale kwaliteit van leven te geven. Dit doen we door behandelmethoden te ontwikkelen en patiënten te begeleiden bij het veranderen van hun leefstijl.

Dit vereist goed afgestemde, persoonsgerichte zorg. De afspraken hierover liggen vast in het zorgprogramma COPD.

Lees meer over het zorgprogramma COPD

Contact

Heb je vragen over het zorgprogramma COPD? Neem dan contact met ons op:

Maartje Schmeits

085 - 0510 770

  
Berichten

Op 22 februari heeft de sandwichscholing Astma / COPD plaatsgevonden. Na afronding van het plenaire gedeelte stond er een heerlijke maaltijd klaar voor de deelnemers, gevolgd door twee workshoprondes.

De scholing werd beoordeeld met gemiddeld een 8! Benieuwd wat je hebt gemist? Lees op deze pagina de highlights of bekijk de hand outs van de presentaties.

Bekijk de presentaties

Belangrijkste punten uit de scholing

  • Er is een nieuw formularium COPD beschikbaar, bekijk en download hem hier
  • Benoem jij bij het voorschrijven van een nieuwe inhalator het belang van goede instructie? Geef de juiste informatie aan de patiënt door middel van de patiëntenflyer of de  informatiefilm.
  • Ook de astmazorg in de praktijk verbeteren? Breng je astma populatie via VIPLive in kaart en roep patiënten op die op dit moment niet de behandeling volgens de NHG-richtlijn krijgen. Meer informatie over dit project wat onder de variabele beloning valt, volgt binnenkort.
  • COPD-zorg is netwerkzorg. Ketenpartners zoals diëtist, fysiotherapeut, ergotherapeut of longverpleegkundige zijn van groot belang in de zorg rondom de COPD-patiënt.
  • Bekijk hier de toolbox voor passende palliatieve zorg bij COPD of lees hier de regionale afspraken nog eens terug.

Placebo's

Alle deelnemers hebben na afloop een goodiebag ontvangen met de placebo's van het formularium, zodat de juiste inhalatie-instructie kan worden gegeven. Wil je deze ook graag ontvangen? Mail naar contact@humovoorhuisartsen.nl om een afspraak te maken om deze op te halen.

naar detail pagina