COPD

Humo heeft als doel om mensen met COPD een maximale kwaliteit van leven te geven. Dit doen we door behandelmethoden te ontwikkelen en patiënten te begeleiden bij het veranderen van hun leefstijl.

Denk hierbij aan stoppen met roken, meer bewegen, het aanpassen van het voedingspatroon of het juist inhaleren van de inhalatiemedicatie. Dit vereist goed afgestemde, persoonsgerichte zorg. De afspraken hierover liggen vast in het zorgprogramma COPD.

Samenwerking

Ieder mens is uniek. Daarom stemt de huisarts en praktijkondersteuner het zorgprogramma af op de specifieke behoeften van de patiënt. Afhankelijk van deze behoefte en de gekozen behandeling wordt het team rondom de COPD-patiënt samengesteld uit eerstelijns zorgprofessionals met wie Humo samenwerkt. Denk aan apothekers, diëtisten, leefstijlcoaches, ergotherapeuten en fysiotherapeuten. Met de poli longgeneeskunde van ziekenhuis Bernhoven zijn afspraken gemaakt over diagnostiek en verwijzing.

Contact

Heb je vragen over het zorgprogramma COPD? Neem dan contact met ons op:

Maartje Schmeits

085 - 0510 770

Berichten

Wil je gebruikmaken van het aanbod om de Pneumotrac spirometer aan te schaffen in mei? Dan heb je nog tot eind april de tijd om je aan te melden via dit formulier.

naar detail pagina