Van klacht naar kracht

Heeft u last van lichamelijke klachten maar is de oorzaak niet te vinden? Heeft u door stress pijn of spanning in uw lijf? Heeft u altijd pijn? Bij deze en vergelijkbare klachten is de groepscursus ‘Van klacht naar kracht’ waarschijnlijk iets voor u.

U leert te luisteren naar de signalen van uw lichaam. U krijgt manieren aangereikt om daar anders mee om te gaan. Het is mogelijk dat de klachten daardoor deels minder worden of naar de achtergrond verdwijnen. U komt weer meer in uw kracht te staan!

Inhoud

In de training besteden we aandacht aan kennismaking met elkaar, zodat u zich snel vertrouwd zult voelen. We gaan aan de slag met voorbeelden die worden aangedragen door de trainer, maar die u ook zelf kunt inbrengen. We werken op basis van een beproefde methode namelijk ‘Pijn de Baas’. We besteden aandacht aan de invloed die uzelf en die de omstandigheden op uw klachten. We werken met gesprek en ontspanningsoefeningen. Ook wordt u uitgenodigd om er thuis mee aan de slag te gaan.

Voorafgaand aan de training krijgt u een kennismakingsgesprek met de trainer om samen na te gaan of de opzet bij u past.

Opzet

Bijeenkomsten 9 bijeenkomsten (8 bijeenkomsten en 1 terugkoppelmoment)
Aantal deelnemers 4 – 8
Trainer Marian Smits (praktijkondersteuner GGZ bij huisartsen en van oorsprong Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige)
Locatie Huisartsenpraktijk Nistelrode, Beekgraaf 58a
Datum

Bij voldoende aanmeldingen start er een nieuwe training in het voorjaar van 2024

Tijdstip

18.30 tot ca. 20.00 uur.

Kosten

Aan deze cursus zijn voor u geen kosten verbonden. De cursus wordt gefinancierd vanuit een regeling voor huisartsenzorg.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een bericht te sturen naar:

(Marian Smits).