Ingeborg Maas-Heetman (36)

Hoe kunnen we in deze regio ervoor zorgen dat we de huisartsenzorg goed met elkaar organiseren? Een vraag waar ik me graag voor inzet.

Van jongs af aan ben ik al een vooruitstrevend type en altijd aan het regelen. En zo voelde ik ook nu dat ik actie moest ondernemen. Zodoende ben ik sinds kort bestuurslid van huisartsenorganisatie Humo voor huisartsen om kansen mee waar te maken. Daarnaast werk ik als gedreven niet-praktijkhouder bij groepspraktijk D’n Iemhof in Oss.

Nadat ik twee jaar in Engeland heb gewerkt als huisarts, ben ik zo’n 3,5 jaar geleden bij D’n Iemhof terechtgekomen. Dat de praktijk zich bevindt in een complexe wijk, met een populatie die uitdagingen met zich meebrengt, dat maakt het werk juist leuk voor mij. Ik zie het als een meerwaarde, omdat het mijn passie is om verder te kijken dan alleen de zorg die een patiënt nodig heeft. In onze praktijk doen we het echt samen! En zo wil ik kunnen dokteren.

“Als je iets wilt veranderen, zul je zelf de stappen moeten zetten”

Er zijn in deze praktijk mogelijkheden voor praktijkovername. Ik kijk ernaar uit om zelf een praktijk vorm te geven, meer regie te hebben en een band op te bouwen met de patiënten. Het praktijkhouderschap zal zeker de nodige uitdagingen met zich meebrengen, maar gelukkig hoef je het niet allemaal alleen te doen. Betrek je collega’s en doe het samen!

Tijdens mijn tijd in Engeland heb ik gezien dat Nederland het goed voor elkaar heeft, ook wat betreft de huisartsenzorg. Maar er liggen hier ook nog genoeg kansen waar ik me hard voor wil maken. We zijn met z’n allen verantwoordelijk, hoe je het ook voor jezelf inricht.

Als voormalig Wagro-bestuurder vanuit LHV ben ik in het Humo-bestuur gerold. Ik zet me dus al langer in om de betrokkenheid van alle huisartsen in de regio te vergroten en voor een gelijkwaardige plek voor alle huisartsen, praktijkhouders en niet-praktijkhouders. Want we zijn tenslotte allemaal huisarts en we moeten de huisartsenzorg met elkaar organiseren en waarborgen.

Hoe krijgen we bijvoorbeeld meer huisartsen naar Oss en hoe zorgen we dat praktijken met elkaar samenwerken? Ik vind dat als je iets wilt veranderen, je zelf de stappen moet zetten om dit te realiseren. Daarom kijk ik ernaar uit mijn enthousiasme en ideeën op tafel te brengen in het Humo-bestuur. Mijn doel is niet dat het altijd moet veranderen, maar ik wil anderen wakker schudden en bewust maken. Ik wil betrokkenheid creëren en de beste toekomst voor de huisartsgeneeskunde.

Ik nodig jou uit om mee te denken met Humo. Ik ben nieuwsgierig naar hoe anderen de regio zien. Je bent van harte welkom!

Word lid van Humo