Bourgondisch gezond
De educatieve workshopserie ‘Bourgondisch Gezond’ richt zich op een gezonde leefstijl en het voorkomen van welvaartsziekten. Deelnemers leren in vijf workshops hoe gezond eten bijdraagt aan het voorkomen van welvaartziekten, zoals: diabetes, een hart- of herseninfarct of een te hoog cholesterolgehalte.
Onder leiding van een gediplomeerd kok (Catrien Kuipers) en een zorgprofessional (Irma Kuijs) koken de deelnemers heerlijke driegangenmaaltijden. Tegelijkertijd krijgen zij op een laagdrempelige wijze uitleg over het effect van voeding op hun gezondheid en het verminderen van de kans op welvaartsziekten.
Doelgroep
Deelnemers die meer willen weten over gezonde, eerlijke voeding in relatie tot het voorkomen van welvaartsziekten.
Catrien Kuijpers & Irma Kuijs
Opbouw programma
Bourgondisch Gezond is een reeks van vijf workshops van drie uur: ongeveer half uur theoretische onderbouwing, tweeënhalf uur samen koken en eten. Kosten: 200 euro, inclusief alle recepten.
Elke workshop heeft een ander thema:
- Theorie: wat is Diabetes Mellitus? Anatomie: hoe werkt de spijsvertering. Waar gaat het mis bij diabetes mellitus.
Kookles: introductie op gezonde voeding. Schijf van vijf. Beperken van koolhydraten - Theorie: gevolgen/late complicatie van diabetes mellitus. Link naar hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk. Introductie cholesterol.
Kookles: mediterraan. Gezonde vetten (koken met olijfolie, noten) - Theorie: koolhydraten. Korte uitleg glycemische index.
Kookles: koolhydraat beperkt menu. - Theorie: wat doen zouten in je lichaam? Bespreken van zoutmeter.
Kookles: koken met kruiden, alternatieven voor zout. - Theorie: etiketten lezen.
Kookles: diversiteit aan hapjes waarbij de eerdere thema’s weer herhaald worden in de kooklessen.
Data en aanmelden
In het najaar van 2023 worden nieuwe data gepland.
Aanmelden kan via e-mail of telefonisch:
info@bourgondischgezond-brabant.nl
06 - 4841 4726