Marieke van den Ham (46)

Ik wil graag mijn eigen toko runnen. Mijn persoonlijke accenten aanbrengen, met name als het gaat om nieuwe ideeën en visie op zorg. Daarvoor zoek ik partners die dezelfde energie hebben en gezamenlijke visie.

Verder is het voor mij belangrijk dat er ruimte is voor zaken naast de praktijk. Persoonlijke ontwikkeling, bestuurs- of onderzoekswerk of iets helemaal buiten het vakgebied. Als maten moet je dat van elkaar kunnen respecteren en de ander daar ruimte voor geven. Een prettige, middelgrote praktijk lijkt me dan fijn. 

"Check op tijd of alle verwachtingen kloppen, die van jou en die van de stopper"

Mijn advies? Ga meedraaien met de praktijk die je op het oog hebt. Vraag jezelf kritisch af: ligt dit me? En stoppers moeten óók een ruime periode uittrekken voor overname, zodat je de tijd krijgt om alles vooraf goed te leren kennen. 

Doe ook een reality check: kloppen de verwachtingen van de stopper en die van de starter wel? Komen ze ook overeen? Vaak wordt pas in een vergevorderd stadium duidelijk dat dit niet het geval is. Dat is dan echt zonde van de tijd die je erin investeerde.