Duurzaamheid

Duurzaamheid in de huisartsenpraktijk is voor Humo een belangrijk thema. Voor een gezonder en vitaler Nederland is een groene, duurzame leefomgeving essentieel.

De gezondheidszorg is in Nederland verantwoordelijk voor 7% van de totale CO2.  Het aandeel van de huisartsenpraktijken zit voornamelijk in medicatiegebruik, energieverbruik en vervoer van zowel patiënt als medewerker.

De waan van de dag in de huisartsenpraktijk maakt het soms lastig om een groene duurzamere omgeving te realiseren. Humo gaat daarom een opleiding tot duurzaamheidscoach aanbieden voor aangesloten huisartsenpraktijken. Een hands-on training door learning by doing.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Samen met andere duurzaamheidscoaches ga je aan de slag met jouw eigen praktijksituatie en ga je de duurzaamheidsvraagstukken én kansen die er liggen aanpakken. Je gaat kennis opdoen die direct toepasbaar is en je zal zien dat dit kan leiden tot zowel duurzamere als kostenreducerende interventies.

Kick-off

In een digitale kick-off op donderdag 16 mei van 12.00 tot 13.00 uur lichten we het programma toe. Hierna kan je je aanmelden. De eerste groep kan in juni starten. Jullie praktijk wil toch ook meedoen?

Meld je nu aan voor de kick-off