Diabetes mellitus type 2

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben te maken met diabetes. Diabetes is een veel voorkomende, chronische ziekte. De ziekte kan gepaard gaan met een verminderde kwaliteit van leven en een hoog risico op complicaties, zoals hart- en vaatziekten.

Door de huisartsen van Humo worden ruim 10.000 diabetes type 2-patiënten behandeld. Uit onderzoek blijkt dat vroegtijdige, goede diabeteszorg de kans op complicaties vermindert, en helpt om voluit te leven met diabetes.

Humo zet zich in om voor al deze patiënten goede diabeteszorg te faciliteren. Er wordt ondersteuning geboden aan de praktijken bij het uitvoeren van gestructureerde diabeteszorg. Zo kan de huisartsenpraktijk u kwalitatief hoogwaardige zorg bieden. In de komende jaren wordt er ingezet op vernieuwing in de chronische zorg door het inzetten van digitale middelen.

Samenwerking

Humo werkt nauw samen met ketenpartners, te weten: diëtisten, podotherapeuten, pedicures, leefstijlcoaches, apothekers, Diagnostisch centrum Bernhoven, oogartsen en de internisten van ziekenhuis Bernhoven. De communicatie verloopt veilig via het Keten Informatie Systeem Coordinate.

Voordelen voor u

De zorg afstemmen op uw persoonlijke situatie levert de volgende voordelen op:

  • U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan regionaal georganiseerde leefstijlactiviteiten.
  • De behandelafspraken zijn op elkaar afgestemd.
  • Complicaties worden voorkomen of uitgesteld.
  • Er is een snellere overdracht tussen eerste en tweede lijn.
  • U heeft de mogelijkheid om gebruik te maken van een patiëntenportaal.

Diabetes.nl

Wist u dat er onlangs een nieuwe site gelanceerd is over diabetes? Op www.diabetes.nl vindt u onafhankelijke informatie over diabetes, ervaringen van andere mensen met diabetes en verschillende activiteiten. De website is bedoeld voor mensen met diabetes, hun naasten en zorgverleners. 

Ga naar diabetes.nl

Dit platform is gerealiseerd door o.a. de Bas van de Goor Foundation, het Diabetesfonds, DVN, stichting DON (Diabetesonderzoek Nederland) en stichting JDRF.