Marjolein Zeiler (36)

Deze regio was voor mij een logische plek om neer te strijken. Alle familie van mijn man woont hier, dus dat voelde meteen al goed. Het is een fijne, ontspannen regio en terug naar Zutphen was sowieso geen optie.

Me vestigen in Veghel was wel toevallig. Voordat ik samen met Paula de praktijk ging runnen werkte ik er al. De stopper was daarna nog een tijd onze vaste waarnemer. Dat is echt een heel goed idee, als het kan natuurlijk.

"Het was slim om een jaar de tijd te nemen (en te krijgen) voor een goede overdracht"

Alles is heel soepel gegaan. Ik zat in mijn derde opleidingsjaar in deze praktijk. Feitelijk ben ik mijn opleider opgevolgd. Het was vast allemaal anders gelopen als deze mogelijkheid zich niet voordeed. Maar ik was beslist ergens geland. Ik wil een vast onderdeel zijn van de praktijk, een band opbouwen met collega’s en patiënten en de zorgkring goed leren kennen. 

Het is een enorm voordeel als je eerst een tijdje mee kunt draaien. Je ontdekt of je maat ook echt een maatje is en of je dezelfde mindset hebt en prioriteiten deelt. Mijn advies zou dan ook zijn om op tijd kennis te maken met de praktijk en de tijd hiervoor te nemen.

De koudwatervrees van collega’s begrijp ik deels. Ik heb de LHV-cursus Praktijkstart gedaan, onze groep telde zeventien huisartsen. Wat me direct al opviel: ik was echt de enige die zonder al te veel zorgen aan de slag ging. Natuurlijk waren er uitdagingen, maar waarom zou je dat niet (met wat hulp) allemaal kunnen oplossen? Je bent echt niet de eerste die dit traject gaat bewandelen.

Wat me toen ook opviel is dat stoppers niet allemaal even goed voorbereid waren. Ze stopten bij nader inzien toch maar niet of kwamen op gemaakte afspraken terug. Dus beide partijen (starters én stoppers) zijn denk ik gebaat bij goede hulp van Humo.