Diabetes mellitus type 2

Door de huisartsen van Humo worden ruim 10.000 diabetes type 2-patiënten behandeld. Uit onderzoek blijkt dat vroegtijdige, goede diabeteszorg de kans op complicaties vermindert, en helpt om voluit te leven met diabetes.

Humo zet zich in om voor al deze patiënten goede diabeteszorg te faciliteren. We bieden ondersteuning aan de praktijken bij het uitvoeren van gestructureerde diabeteszorg. Zo kan er vanuit de huisartsenpraktijk kwalitatief hoogwaardige zorg worden geboden aan de diabetespatiënt. In de komende jaren zetten we in op vernieuwing in de chronische zorg door het inzetten van digitale middelen.

Samenwerking

Humo werkt nauw samen met ketenpartners: diëtisten, podotherapeuten, pedicures, leefstijlcoaches, apothekers, Diagnostisch centrum Bernhoven, oogartsen en de internisten van ziekenhuis Bernhoven. De communicatie verloopt veilig via het Keten Informatie Systeem Coordinate.

Contact

Heb je vragen over het zorgprogramma DM2? Neem dan contact op met Loes van Asseldonk, programmamanager digitalisering & innovatie:

Berichten