Veelgestelde vragen

  • Humo is de samenwerkingsorganisatie van huisartsen in de regio Oss, Uden en Veghel. Wij staan voor goede en toegankelijke huisartsenzorg voor de ruim 268.000 inwoners van onze regio. We zetten ons in om huisartsen maximaal te ontzorgen, zodat zij zich kunnen richten op de best mogelijke zorg voor hun patiënten. 

  • Voor sommige zorg heeft uw huisarts een samenwerking met de regionale huisartsenorganisatie (Humo). U ziet dan de naam Humo in de declaratie. Het gaat meestal om één van de volgende declaraties:

   • Voor een deel van de kosten die uw huisarts maakt om bepaalde zorg te leveren, bijvoorbeeld ouderenzorg, ontvangt uw huisarts een vergoeding per ingeschreven patiënt. Ook u staat ingeschreven bij uw huisarts. Vandaar dat u deze vergoeding terug kunt vinden op het overzicht van uw zorgverzekeraar. Het gaat vaak om meerdere kleine bedragen per kwartaal. Deze kosten zijn voor de beschikbaarheid en het organiseren van deze zorg, voor iedereen.

   • Ook kan het zijn dat uw huisarts of praktijkondersteuner u specifieke zorg levert, bijvoorbeeld COPD- of diabeteszorg, die door Humo in rekening wordt gebracht bij uw zorgverzekeraar. Ook deze kosten vindt u terug op het overzicht van uw zorgverzekeraar.

   Al deze kosten gaan niet van uw eigen risico af en worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering. U betaalt dus zelf niets extra's voor deze kosten. 

  • U heeft als patiënt vaak te maken met meerdere hulpverleners. Daarom hebben we als huisartsenorganisatie afspraken gemaakt met zorgverleners in de regio. Zo kunnen we er samen met u voor zorgen dat de verschillende behandelingen zo goed mogelijk passen bij uw persoonlijke situatie.

   Namens alle huisartsen uit de regio Oss-Uden-Veghel heeft Humo een contract afgesloten met de verschillende zorgverzekeraars. Omdat Humo voor deze taak de contractpartij is met de zorgverzekeraar, wordt op uw declaratieoverzicht vermeld dat Humo de ‘ontvanger’ is. Deze bedragen worden altijd volledig vergoed door elke verzekeraar. Het gaat niet van uw eigen risico af. Patiënten krijgen geen factuur van Humo.

  • Wilt u meer weten over een zorgprogramma van Humo? Of hebt u een andere vraag over de zorg die wij bieden? Neem dan contact op met de praktijkondersteuner van uw huisartsenpraktijk.

  • Bent u patiënt van een huisartsenpraktijk die bij Humo is aangesloten? En hebt u een vraag over uw behandeling of over uw gezondheid? Bel en overleg dan met de praktijkassistent van uw huisartsenpraktijk. Ook kunt u betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid vinden op Thuisarts.nl.

  • Als coöperatie zetten wij ons in om patiënten met een chronische ziekte goede zorg te bieden. Alle zorgverleners verbonden aan Humo doen hun best dat zo goed mogelijk te doen, in overleg met u. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent. Op deze pagina leest u wat u kunt doen als u een klacht hebt.