Janneke de Klein (40)

Eén van de redenen waardoor ik voor het huisartsenvak koos, is dat ik een band met mijn patiënten wil voor langere tijd. Ik ben er echt aan toe, nu nog de juiste plek vinden.

Graag heb ik de touwtjes mee in handen. Eén van de redenen waardoor ik voor het huisartsenvak koos, is dat ik een band met mijn patiënten wil voor langere tijd. Daarnaast wil ik mijn bijdrage leveren aan het vormgeven van goede en zinvolle zorg aan de patiënt en aan huisartsenzorg in het algemeen. Daarom ook is het zo belangrijk dat ik een goede match heb met mensen met wie ik op een lijn zit, dat we visie delen en ongeveer dezelfde dingen belangrijk vinden. Ik ben er echt aan toe om een volgende stap te maken, nu nog de juiste plek vinden. Waarbij ik nog wel wil zeggen dat er ook andere opties zijn. Het praktijkhouderschap kan een mooie volgende stap zijn, maar het is geen doel op zich. Ik kan naast mijn huidige baan ook andere dingen gaan doen, zoals me verder storten op bestuurswerk of een (kader)opleiding. 

"Ik ben er echt aan toe, nu nog de juiste plek vinden"

Ik studeerde in Utrecht en kwam erachter dat ik geen stadsdokter ben. Geef mij maar ruimte, groen en kleinschaligheid. Maar wel met goede cultuurvoorzieningen, scholen, sportmogelijkheden en winkels. Dat vind ik in deze regio. 

Heel bewust ben ik geland in Uden, ik kom uit deze streek. Niet te groot, niet te klein. De Brabantse mentaliteit past bij me en voor mijn kinderen is het een fijne regio om op te groeien. Bovendien heeft meegespeeld dat familie nog in deze regio woont. Alles viel ineens op z’n plek, maar dat was vooral een gevoelskwestie. Mijn advies: luister naar dat gevoel! 

En nu dus de volgende stap, want ik wil me graag vestigen. Ons vak is hectisch, dus je zoekt een fijne gelijkwaardige collega, met wie je zorgen en werkdruk kunt delen. Anders hou je het niet vol. En laten we ook keuzes maken: wie doet wat, hebben we een slimme taakverdeling, geven we elkaar ruimte om andere dingen ernaast te doen? Ik hoop dat het Humo-team helpend kan zijn bij het vinden van deze goede match. Ja, ik heb mijn wensen, maar dat heeft iedereen. Dus leg ze op tafel, dat maakt een goede keuze straks een stuk eenvoudiger.