Milo Warmerdam (35)

Het officiële praktijkhouderschap is nog niet helemaal rond, maar ik zit op het puntje van mijn stoel. Tijdens mijn tijd als waarnemer heb ik kunnen ontdekken wat ik écht wilde. Maar hoe ging ik dat bereiken? De ‘matchmaker’ van Humo voor huisartsen heeft me daarbij geholpen en zorgde voor een match met Ons Medisch Centrum Oss, waar praktijkhouderschap in aantocht is.

Toen ik al enige tijd als waarnemer werkte, begon het te kriebelen naar meer. Meer regie. Meer verbinding met patiënten. Meer mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen en uit te dagen. En dat kun je voor mijn gevoel alleen maar bereiken als vaste huisarts of nog beter: als praktijkhouder. Maar hoe ik dit wilde gaan aanvliegen? Tot ik op een dag op de website van Humo voor huisartsen ging kijken en daar de tekst zag staan: “Wil je kijken naar de mogelijkheden in deze regio?”. Dat maakte mij nieuwsgierig. Ik heb contact opgenomen en diezelfde week zat ik nog aan tafel met Annemarie Cromwijk, die als een echte ‘matchmaker’ stoppers en starters met elkaar laat kennismaken.

In een oriënterend gesprek heb ik mijn verhaal gedaan, mijn wensen uitgesproken en gespard over de mogelijkheden. Ik wilde graag in een ‘stadspraktijk’ werken met alle dynamiek die daarbij hoort. De stedelijke kanten prikkelen mij. Niet alleen door de grotere en complexere hulpvragen, maar ook juist de uitdaging om een passend zorgaanbod te leveren voor de verschillende bevolkingsgroepen in de stad.

Annemarie legde mij een drietal praktijken voor in Oss, waaronder Ons Medisch Centrum. Dat bleek een gouden match. De klik was er meteen, zowel met medewerkers, werkzaamheden als met patiënten. Alles viel op zijn plek!

De insteek bij Ons Medisch Centrum was om als waarnemer in te stappen, ter vervanging van een andere huisarts die met sabbatical ging. Doordat deze periode langer duurde kwam voor mij ruimte om meer te werken en begon het steeds meer te voelen als mijn eigen plek. Niet wetende dat deze vervangingsperiode uit ging groeien tot iets héél moois: binnenkort word ik mede-praktijkhouder.

"Ik ben niet meer de hele week alleen maar dokter"

Was dit mijn ideaalplaatje? Natuurlijk speculeer je van tevoren over je ‘ideale praktijk’: een modern pand waar je nog 30 jaar vooruit kunt, waar je geen personeelsproblemen hebt en waar alles op rolletjes loopt. Nee, het is nu niet perfect. En dat is prima. Ik ben niet blijven wachten op dat ene pareltje. Als je iets wilt veranderen, dan zal je dat zelf naar je eigen hand moeten zetten want de ideale praktijk kun je ook zelf gaan creëren.

En juist dat traject ben ik nu samen met Ons Medisch Centrum aan het afleggen. Spannend, maar vooral erg leuk. Ik geniet ervan om te ondernemen, plannen te maken en de richting te bepalen. Maar vooral ook fijn dat we binnen de praktijk de ruimte hebben gemaakt om één dag per week bezig te zijn met praktijkontwikkeling. Ik ben dus niet meer de hele week alleen maar dokter.

Mijn tip? Wil je ook zo’n avontuur beleven, schroom niet om contact te leggen met Humo. Zij hebben een overzicht van alle praktijkhouders die de komende vijf jaar hun praktijk willen overdragen én van huisartsen die zich graag willen vestigen in deze regio. Het ‘matchmaking’ traject heeft mij geholpen mijn doelen te bereiken, dus dat kan bij jou ook. Niet twijfelen. Probeer het en als het niets is dan kan het ook weer anders!

Maak een afspraak