Coaching op Leefstijl (CooL)

Wilt u zich fitter voelen en minder gezondheidsklachten ervaren? Wilt u graag afvallen, maar lukt het niet? Wilt u beter in uw vel zitten? En bent u bereid om hierin begeleid te worden door een leefstijlcoach? Misschien is het CooL-programma dan iets voor u.

CooL staat voor Coaching op Leefstijl. Het programma is gericht op het stapsgewijs verbeteren van het leefpatroon. Zo kunt u een blijvende verandering van uw leefstijl bereiken. CooL is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI), die wordt uitgevoerd door een professionele leefstijlcoach.

Het uiteindelijke doel van het CooL-programma is het bereiken van gewichtsverlies en het verbeteren van uw lichamelijke fitheid, uw gezondheid en uw kwaliteit van leven.

Voor wie is het programma?

Het CooL-programma is gericht op:

 • Volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) met daarbij een verhoogd risico op:
  • diabetes mellitus type 2 (DM 2), of
  • cardiovasculaire aandoeningen, of
  • deelnemers met artrose of slaapapneu.
 • Volwassenen met obesitas (BMI van 30 en hoger).

Deelnemers moeten daarnaast voldoende gemotiveerd zijn om een leefstijlprogramma te doorlopen.

Hoe ziet het programma eruit?

Het CooL-programma bestaat uit:

 • een individuele intake
 • een basisprogramma (8 maanden)
 • een onderhoudsprogramma (16 maanden)
 • een evaluatiegesprek

Verspreid over twee jaar volgt u in totaal 16 groepsbijeenkomsten en hebt u zes uur individuele contacttijd met de leefstijlcoach. Het gehele traject van basis- en onderhoudsprogramma wordt door de deelnemers in dezelfde groep doorlopen. De groep bestaat uit ongeveer 10-12 deelnemers.

Belangrijke thema’s zijn voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning.

Persoonlijke doelen

Als u meedoet aan het CooL-programma, stelt u samen met de leefstijlcoach persoonlijke doelen op. In uw eigen tempo en op uw eigen manier gaat u hieraan werken tijdens het programma. U heeft zelf de regie. De vragen die u zichzelf kunt stellen, zijn bijvoorbeeld:

 • Wat is gezond? En hoe werkt dit voor mij?
 • Hoe maak ik gezonde keuzes? En hoe zorg ik dat ik die volhoud?
 • Wat wil ik daarmee bereiken?

Zo werkt u stap voor stap aan een gezondere leefstijl, die bij u past. De leefstijlcoach motiveert en begeleidt u hierbij.

Wat kost het?

Het programma is opgenomen in de basisverzekering en wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Om mee te doen aan het CooL-programma heeft u wel een verwijzing van uw huisarts nodig. De huisarts beoordeelt of u in aanmerking komt om mee te doen. Nadat u verwezen bent door de huisarts, neemt de leefstijlcoach contact met u op voor een intakegesprek.

Bij welke leefstijlcoaches kan ik terecht?

In onze regio kunt u terecht bij de volgende leefstijlcoaches:

Ik ben Monique van Krieken, leefstijlcoach in Heesch. Mijn levensmotto is “doe wat je gelukkig maakt”. Zelf word ik gelukkig van lekker en gezond koken, de natuur en fijne momenten met familie en vrienden. Ik heb geleerd dat als ik goed voor mezelf zorg, ik beter in mijn vel zit en dagelijkse uitdagingen beter aankan. Je eigen leefstijl kan je hierbij helpen of je kunt jezelf in de weg zitten.

Ik help je graag op weg om nieuwe keuzes te maken die leiden tot een gezonde leefstijl en waardoor je beter in je vel komt te zitten. Anderen zeggen over mij dat ik op een prettige manier nieuwe inzichten geef en motiveer en als het nodig is liefdevol confronteer. Voel je vooral welkom!

voorwaartsvitaliteit.nl

naar detail pagina

Mijn naam is Eleonoor de Boevère, en ik ben sinds 2019 werkzaam als leefstijlcoach en -trainer. Ik hecht veel waarde aan een goede verbinding met mijn klanten, om hen te coachen naar hun persoonlijke doelen. Ik heb een groot empathisch vermogen, en als je mijn persoonlijke verhaal (te vinden op mijn website) kent, dan snap je waarom.

Zowel in persoonlijke trajecten als in groepscoaching besteed ik veel aandacht aan de juiste mindset, omdat dat de basis is van gedragsverandering. Hier komt mijn achtergrond (communicatiewetenschappen en psychologie) mooi bij van pas.

Ik wil mensen van A naar B brengen, en werk daarom alleen met mensen die écht willen veranderen. Welkom!

vitalewaarden.nl

naar detail pagina

Als coach ben ik de gids in jouw weg naar een nieuwe leefstijl. Samen gaan we kijken hoe je letterlijk en figuurlijk in beweging komt en hoe je de door jou opgestelde doelen stapsgewijs gaat behalen.

Met mijn achtergrond als fysiotherapeute, waar ik mij onder andere heb verdiept in hart- en vaataandoeningen, hoop ik een veilige omgeving voor je te creëren als het gaat over inspanningen met deze aandoeningen.

Voor het beste resultaat is het belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Ik besteed dan ook extra aandacht aan een fijne groepsdynamiek en goede sfeer tijdens de sessies.

maartjepeeters.nl

naar detail pagina

Mijn naam is Jacqueline de Groot. Als fysiotherapeut / manueeltherapeut ben ik dagelijks bezig met gezondheid en bewegen.

Als leefstijlcoach begeleid ik vol enthousiasme mensen richting een gezondere leefstijl. Door te informeren, maar vooral door te motiveren en inzicht te geven om naar een gezondere leefstijl te bewegen. Naast individuele gesprekken gaan we ook aan de slag in groepsverband, om naar andere ervaringen te luisteren en van elkaar te leren.

move2bfit.nl/cool

naar detail pagina

Mijn naam is Erma Hoebergen. Door mijn achtergrond in de voedings- en farmaceutische industrie weet ik als geen ander dat voeding en medicijnen gerelateerd zijn aan onze gezondheid en daar een mooie bijdrage aan kunnen leveren. Er zit echter ook een andere kant aan deze medaille: fabrieksvoedsel is vaak ongezond en medicijnen pakken meestal alleen de symptomen van welvaartsziektes aan.

Ik geloof dat dat anders kan! Daarom begeleid ik mensen die op zoek willen gaan naar passende leefstijlveranderingen, die stap voor stap eigen worden gemaakt tot nieuwe gewoontes. Je krijgt ondersteuning van het begin tot het eind, met als resultaat een gezondere leefstijl waar jij je goed bij voelt.

leef-coaching.nl

naar detail pagina

Mijn naam is Mireille Claessens. Ik ben fysiotherapeut, manueeltherapeut en leefstijlcoach. In mijn werk als fysiotherapeut kom ik dagelijks in aanraking met leefstijlproblematiek. Veel klachten zijn terug te herleiden naar leefstijl en dat is voor mij de reden om hiermee aan de slag te gaan. De beste manier om gezond te blijven, is voorkomen dat je ziek wordt. Dat kan in veel gevallen door te beginnen met een goede leefstijl.

Ik wil je vooral laten ervaren dat kleine veranderingen groot verschil kunnen maken. Het is niet altijd makkelijk om iets aan te passen wat je al jaren doet, maar samen met de andere deelnemers is het leuker om eraan te werken. Dus wil je actief aan de slag met jouw leefstijl, dan help ik je graag.

medifitoss.nl

naar detail pagina

Mijn naam is Patricia van Raak. Sinds een aantal jaar ben ik actief als leefstijlcoach in Oss.

Ik ben leefstijlcoach geworden, omdat ik zelf te maken heb gehad met fors overgewicht. Hierdoor begrijp ik goed hoe ingewikkeld het is om patronen te doorbreken, goede en bewuste keuzes te blijven maken en goed voor jezelf te zorgen. Door je leefstijl te veranderen, krijg je meer grip op jezelf en leer je bewuste keuzes te maken waar jij blij van wordt.

Belangrijke kernwaarden in mijn werk als leefstijlcoach zijn respect, eerlijkheid en duidelijkheid.

patriciavanraak.nl

naar detail pagina

Mijn naam is Laura Hoogers, diëtist en leefstijlcoach. Vanuit de praktijk ben ik dagelijks bezig om gezondheid te bevorderen en te zorgen dat jij je fitter en energieker gaat voelen. Dit doe ik niet alleen, maar samen met jou en in samenwerking vanuit een multidisciplinair team. 

In de begeleiding richten we ons op het behouden en verbeteren van jouw gezondere leefstijl. Naast voeding is er aandacht voor beweging, ontspanning, slaap en kwaliteit van leven. Aan de hand van jouw doel, vragen en wensen werken we samen naar een fittere versie van jezelf.

Omdat verandering van je leefstijl niet altijd even gemakkelijk is, is het belangrijk om jezelf hier de tijd voor te gunnen. Ook het maken van misstappen zal hierbij horen. Hier is tijdens deze GLI ruimte en aandacht voor.

pit2fit.nl/

naar detail pagina

Ik ben Ruby Beekmans, afgestudeerd als bewegingsdeskundige en momenteel werkzaam als trainer en leefstijlcoach binnen Wolbert Fysio.

Het mooiste vind ik als ik mensen in beweging krijg, als mensen meer vertrouwen krijgen in hun lichaam en om een goede afstemming te bereiken in de arbeid-rustverhouding. 

wolbert-fysio.nl

naar detail pagina

Mijn naam is Laura Sengers en ik ben al jaren werkzaam als fysiotherapeut.

Vanuit mijn persoonlijke ervaring heb ik ook mogen ervaren wat de begeleiding van een coach voor je kan betekenen. Een steuntje in je rug, iemand om mee te sparren en samen kijken naar de mogelijkheden. Het werken aan een gezonde leefstijl is verder kijken dan alleen maar gezond eten. Daar help ik graag bij. 

wolbert-fysio.nl

naar detail pagina

Mijn naam is Judith Bergevoet, leefstijlcoach. In ons huidige, maatschappelijke en sociale bestaan, worden we vaak geleefd. Er komt een moment waarop je je afvraagt waar je mee bezig bent en hoe je je balans terug kunt krijgen. Dit is voor velen een zoektocht.

Ik breng mensen letterlijk en figuurlijk in beweging, met als doel het realiseren van een duurzame gedragsverandering. Samen werken we aan het vinden van jouw pad door de diepere oorzaken te ontdekken. Door waar te nemen, te voelen, te ervaren voordat we een stap voorwaarts maken. Zo werken we aan bewustwording voor een gezonde leefstijl, waarin jij de regie over jouw leven herneemt. 

Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alléén te doen. Als ervaringsdeskundige weet ik welk pad er bewandeld dient te worden en wat je daarbij tegenkomt. Dit maakt dat ik met heel veel plezier als leefstijlcoach werk.

judithbergevoet.nl

naar detail pagina

Ik ben Sabine van Doorn. Sinds 2 jaar ben ik werkzaam als leefstijlcoach en voorheen heb ik altijd als fysiotherapeut gewerkt. Ik geloof sterk in het zelfherstellend vermogen van ons lichaam. Maar we moeten hier wel naar luisteren en het toelaten. Tegenwoordig zijn er veel (externe) factoren die deze natuurlijke herstelprocessen in de war brengen en uiteindelijk slechte gevolgen hebben op onze gezondheid. We zijn ons hier vaak niet van bewust en gaan de oplossingen elders zoeken. Een verandering (verbetering dan wel verslechtering) kan optreden, maar de kern wordt niet aangepakt.

Waar loop je tegenaan op het moment? Ervaar je lichamelijke klachten die je niet thuis kan brengen? Heb je het gevoel dat je geleefd wordt en ben je op zoek naar meer balans in je leven? Samen met jou wil ik gaan kijken naar je leefstijl. Jij bepaalt het doel en samen kijken we hoe jij daar gaat komen. Denk hierbij aan stress-, voedings-, bewegings- en slaapgerelateerde doelen.

nxtfysio.nl

naar detail pagina

Ik ben Sascha van der Venne, praktijkhoudster van Leefstijlpraktijk Uden. Wij zijn gespecialiseerd in de GLI COOL, Stoppen met Roken, cognitieve fitness en de workshops die regelmatig verzorgd worden.

Vanuit de praktijk begeleiden we met positieve energie mensen en organisaties op verschillende gebieden van leefstijl. We verzorgen programma’s, workshops en presentaties zowel in groepsverband als individueel. Altijd kijkend naar de gezondere keus voor jou als individu of binnen een organisatie als groep. Dit doen we vanuit de situatie die er is, stap voor stap samen met elkaar. Met als doel gezondheidswinst die goed voelt en ook vol te houden is. Want: "Gezondheid, het zal ons inderdaad een zorg zijn!”

leefstijlpraktijkuden.nl

naar detail pagina

Mijn naam is Robin Bak. Sinds 2022 ben ik BLCN-geaccrediteerd leefstijlcoach, medische fitnesstrainer en Running Therapeut bij Fysiotherapie de Meierij. Ik werk met veel positiviteit, begrip en een gezonde dosis humor.

Als leefstijlcoach ben ik heb ik volle aandacht voor jouw persoonlijke verhaal en krijg ik veel energie als ik iemand een stukje beter kan maken dan gisteren. Vaak hoor ik dat er van alles al is geprobeerd, maar dat het volhouden en terugvallen het probleem is. Hoe maken we het duurzaam? Samen brengen we jouw eigen leefstijl in kaart, waar je naartoe wilt en welke obstakels er zijn om dat te bereiken. Daarbij gids ik je door de keuzes die je kan maken richting een gezondere leefstijl. Een klein steentje kan uiteindelijk bergen doen verschuiven!

fysiotherapiedemeierij.nl/gli/

naar detail pagina

Ik ben Vincent Staals, 26 jaar en ik werk bij Fysiotherapie de Meierij in Sint-Oedenrode.

Ik zie mezelf als een prettige en empathische leefstijlcoach die met een nuchtere blik naar leefstijl kijkt. Leefstijl is belangrijk om gezond en vitaal te kunnen leven maar de persoon met het verhaal staat bij mij op nummer 1.

Zo benader ik ook mijn leefstijltrajecten: ik peil waar de persoon behoefte aan heeft en bied een luisterend oor, zodat we samen een plan kunnen maken voor jouw leefstijlverandering. 

fysiotherapiedemeierij.nl

naar detail pagina

Een gezonde leefstijl is het beste medicijn om fit en gezond te zijn! De diëtisten en leefstijlcoaches van Lifestyle Diëtist Lisa hebben allen doorgestudeerd tot darmspecialist en master in de immunologie. We kunnen dus ook naar jouw hormoonhuishouding, darmgezondheid en immuunsysteem kijken.

Op basis van de fysiologie maken we samen met jou een behandelplan dat praktisch, makkelijk toepasbaar en goed vol te houden is. Eten is immers iets leuks en lekkers! Een gezonde leefstijl hoort niet binnen een dieet of kuur, maar is voor altijd.

lifestyledietist.nl

naar detail pagina

Mijn naam is Caroline Branten. Ik ben leefstijlcoach, natuurgeneeskundig paramedisch therapeut en yogadocente.

Mijn levensvisie is dat energie moet blijven stromen. Dit zie je dan ook terug in de door mij afgeronde opleidingen yoga-, dans- en muziekdocente. Inmiddels heb ik nu al geruime tijd een eigen praktijk en yogastudio in Schijndel aan huis.

Dit werk als therapeut, leefstijlcoach in het CooL-programma en yogadocent geeft mij veel voldoening.

bewegingsenergie.nl

naar detail pagina

Mijn naam is Freek van der Horst. Ik ben sinds 2022 BLCN-geaccrediteerd leefstijlcoach en werk als beweeg- en leefstijlcoach bij Topfysiotherapie Schijndel / Mednetwerk. Ik heb in het verleden zelf hard aan mijn leefstijl moeten werken en dit heeft mijn interesse in dit vak alleen maar versterkt. Mijn lijfspreuk is dan ook: het beste medicijn komt niet in een pilvorm.

Ik zie mijzelf als leefstijlcoach meer als een steunpilaar en meedenker dan als een leider. We gaan samen een traject aan voor jouzelf en dat is het allerbelangrijkste. Wellicht tot snel!

topfysiotherapie.nl

naar detail pagina