Coaching op Leefstijl (CooL)

Wilt u zich fitter voelen en minder gezondheidsklachten ervaren? Wilt u graag afvallen, maar lukt het niet? Wilt u beter in uw vel zitten? En bent u bereid om hierin begeleid te worden door een leefstijlcoach? Misschien is het CooL-programma dan iets voor u.

CooL staat voor Coaching op Leefstijl. Het programma is gericht op het stapsgewijs verbeteren van het leefpatroon. Zo kunt u een blijvende verandering van uw leefstijl bereiken. CooL is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI), die wordt uitgevoerd door een professionele leefstijlcoach.

Het uiteindelijke doel van het CooL-programma is het bereiken van gewichtsverlies en het verbeteren van uw lichamelijke fitheid, uw gezondheid en uw kwaliteit van leven.

Voor wie is het programma?

Het CooL-programma is gericht op:

 • Volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) met daarbij een verhoogd risico op:
  • diabetes mellitus type 2 (DM 2), of
  • cardiovasculaire aandoeningen, of
  • deelnemers met artrose of slaapapneu.
 • Volwassenen met obesitas (BMI van 30 en hoger).

Deelnemers moeten daarnaast voldoende gemotiveerd zijn om een leefstijlprogramma te doorlopen.

Hoe ziet het programma eruit?

Het CooL-programma bestaat uit:

 • een individuele intake
 • een basisprogramma (8 maanden)
 • een onderhoudsprogramma (16 maanden)
 • een evaluatiegesprek

Verspreid over twee jaar volgt u in totaal 16 groepsbijeenkomsten en hebt u zes uur individuele contacttijd met de leefstijlcoach. Het gehele traject van basis- en onderhoudsprogramma wordt door de deelnemers in dezelfde groep doorlopen. De groep bestaat uit ongeveer 10-12 deelnemers.

Belangrijke thema’s zijn voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning.

Persoonlijke doelen

Als u meedoet aan het CooL-programma, stelt u samen met de leefstijlcoach persoonlijke doelen op. In uw eigen tempo en op uw eigen manier gaat u hieraan werken tijdens het programma. U heeft zelf de regie. De vragen die u zichzelf kunt stellen, zijn bijvoorbeeld:

 • Wat is gezond? En hoe werkt dit voor mij?
 • Hoe maak ik gezonde keuzes? En hoe zorg ik dat ik die volhoud?
 • Wat wil ik daarmee bereiken?

Zo werkt u stap voor stap aan een gezondere leefstijl, die bij u past. De leefstijlcoach motiveert en begeleidt u hierbij.

Wat kost het?

Het programma is opgenomen in de basisverzekering en wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Hiervoor is wel een verwijzing van de huisarts nodig. U kunt uw huisarts vragen om een verwijzing naar de leefstijlcoach van uw keuze.

Bij welke leefstijlcoaches kan ik terecht?

In onze regio kunt u terecht bij onderstaande leefstijlcoaches. U kunt zelf contact opnemen met een leefstijlcoach bij u in de buurt om te informeren wanneer u kunt starten.

Een gezonde leefstijl is het beste medicijn om fit en gezond te zijn! De diëtisten en leefstijlcoaches van Lifestyle Diëtist Lisa hebben allen doorgestudeerd tot darmspecialist en master in de immunologie. We kunnen dus ook naar jouw hormoonhuishouding, darmgezondheid en immuunsysteem kijken.

Op basis van de fysiologie maken we samen met jou een behandelplan dat praktisch, makkelijk toepasbaar en goed vol te houden is. Eten is immers iets leuks en lekkers! Een gezonde leefstijl hoort niet binnen een dieet of kuur, maar is voor altijd.

lifestyledietist.nl

naar detail pagina

Mijn naam is Robin Bak. Sinds 2022 ben ik BLCN-geaccrediteerd leefstijlcoach, medische fitnesstrainer en Running Therapeut bij Fysiotherapie de Meierij. Ik werk met veel positiviteit, begrip en een gezonde dosis humor.

Als leefstijlcoach ben ik heb ik volle aandacht voor jouw persoonlijke verhaal en krijg ik veel energie als ik iemand een stukje beter kan maken dan gisteren. Vaak hoor ik dat er van alles al is geprobeerd, maar dat het volhouden en terugvallen het probleem is. Hoe maken we het duurzaam? Samen brengen we jouw eigen leefstijl in kaart, waar je naartoe wilt en welke obstakels er zijn om dat te bereiken. Daarbij gids ik je door de keuzes die je kan maken richting een gezondere leefstijl. Een klein steentje kan uiteindelijk bergen doen verschuiven!

fysiotherapiedemeierij.nl/gli/

naar detail pagina

Ik ben sinds 2007 werkzaam als fysiotherapeut, met sinds 2013 de specialisatie sport. Doordat ik steeds meer interesse kreeg in leefstijl en de gedragsverandering die daarbij hoort, heb ik mezelf met een volwaardige opleiding bijgeschoold tot leefstijlcoach. Op 13 oktober 2023 heb ik mijn diploma in ontvangst genomen en ik ben meteen volop actief als CooL-coach in Veghel.

Ik sta ervoor om mensen weer terug in hun kracht te laten komen. Er is niets mooiers dan volop van het leven te kunnen genieten vanuit je interne zelf. Dit begint bij jezelf leren accepteren zoals je bent; lief zijn voor jezelf en vanuit daar weer stapjes zetten. Jij hebt de regie over jouw leven en ik volg je waar jij het nodig hebt! 

nxtfysio.nl

naar detail pagina

Ik ben Sascha van der Venne, praktijkhoudster van Leefstijlpraktijk Uden. Wij zijn gespecialiseerd in de GLI CooL, Stoppen met Roken, cognitieve fitness en de workshops die regelmatig verzorgd worden.

Vanuit de praktijk begeleiden we met positieve energie mensen en organisaties op verschillende gebieden van leefstijl. We verzorgen programma’s, workshops en presentaties zowel in groepsverband als individueel. Altijd kijkend naar de gezondere keus voor jou als individu of binnen een organisatie als groep. Dit doen we vanuit de situatie die er is, stap voor stap samen met elkaar. Met als doel gezondheidswinst die goed voelt en ook vol te houden is. Want: "Gezondheid, het zal ons inderdaad een zorg zijn!”

leefstijlpraktijkuden.nl

naar detail pagina

Ik ben Renée Lange. Sinds december 2022 ben ik, naast mijn baan in de zorg, ook geaccrediteerd leefstijlcoach. Voor Leefstijlpraktijk Uden ben ik coach van de GLI CooL.

Ik vind het belangrijk om naar alle aspecten te kijken die horen bij een gezonde leefstijl en samen te ervaren hoe dit op een positieve manier ingezet kan worden. Samen kijken we wat voor jou én de groep helpend is voor een gezondere leefstijl. We kijken waar je naar toe wilt werken, op een manier waarbij je jezelf bent en blijft. Samen gaan we voor jouw proces!

leefstijlpraktijkuden.nl

naar detail pagina

Mijn naam is Laura Sengers en ik ben al jaren werkzaam als fysiotherapeut.

Vanuit mijn persoonlijke ervaring heb ik ook mogen ervaren wat de begeleiding van een coach voor je kan betekenen. Een steuntje in je rug, iemand om mee te sparren en samen kijken naar de mogelijkheden. Het werken aan een gezonde leefstijl is verder kijken dan alleen maar gezond eten. Daar help ik graag bij. 

wolbert-fysio.nl

naar detail pagina

Ik ben Ruby Beekmans, afgestudeerd als bewegingsdeskundige en momenteel werkzaam als trainer en leefstijlcoach binnen Wolbert Fysio.

Het mooiste vind ik als ik mensen in beweging krijg, als mensen meer vertrouwen krijgen in hun lichaam en om een goede afstemming te bereiken in de arbeid-rustverhouding. 

wolbert-fysio.nl

naar detail pagina

Mijn naam is Patricia van Raak. Sinds een aantal jaar ben ik actief als leefstijlcoach in Oss.

Ik ben leefstijlcoach geworden, omdat ik zelf te maken heb gehad met fors overgewicht. Hierdoor begrijp ik goed hoe ingewikkeld het is om patronen te doorbreken, goede en bewuste keuzes te blijven maken en goed voor jezelf te zorgen. Door je leefstijl te veranderen, krijg je meer grip op jezelf en leer je bewuste keuzes te maken waar jij blij van wordt.

Belangrijke kernwaarden in mijn werk als leefstijlcoach zijn respect, eerlijkheid en duidelijkheid.

patriciavanraak.nl

naar detail pagina

Mijn naam is Nezahat Akbal. Ik werk al 34 jaar in het sociaal domein, waar ik mensen in kwetsbare situaties help om weer in hun kracht te komen. Ik werk nu ook als leefstijlcoach, omdat ik zelf gemerkt heb hoe belangrijk leefstijl is voor je gezondheid. Door mijn leefstijl te veranderen heb ik mijn klachten van reumatoïde artritis kunnen verminderen en kon ik zelfs helemaal stoppen met medicatie. Deze ervaring draag ik graag over op degenen die ook willen werken aan hun leefstijl.

Naast mijn werkervaring als sociaal werker heb ik ook een post-HBO opleiding tot leefstijlcoach gevolgd. Ik sta geregistreerd bij de beroepsvereniging BLCN en in het KABIZ-kwaliteitsregister. Het GLI-CooL programma bied ik zowel in het Turks als in het Nederlands aan.

06 - 300 55 857

www.leefstijlcoachnezahat.nl

naar detail pagina

Mijn naam is Mireille Claessens. Ik ben fysiotherapeut, manueeltherapeut en leefstijlcoach. In mijn werk als fysiotherapeut kom ik dagelijks in aanraking met leefstijlproblematiek. Veel klachten zijn terug te herleiden naar leefstijl en dat is voor mij de reden om hiermee aan de slag te gaan. De beste manier om gezond te blijven, is voorkomen dat je ziek wordt. Dat kan in veel gevallen door te beginnen met een goede leefstijl.

Ik wil je vooral laten ervaren dat kleine veranderingen groot verschil kunnen maken. Het is niet altijd makkelijk om iets aan te passen wat je al jaren doet, maar samen met de andere deelnemers is het leuker om eraan te werken. Dus wil je actief aan de slag met jouw leefstijl, dan help ik je graag.

medifitoss.nl

naar detail pagina

Ik ben Monique van Krieken, leefstijlcoach in Heesch. Mijn levensmotto is “doe wat je gelukkig maakt”. Zelf word ik gelukkig van lekker en gezond koken, de natuur en fijne momenten met familie en vrienden. Ik heb geleerd dat als ik goed voor mezelf zorg, ik beter in mijn vel zit en dagelijkse uitdagingen beter aankan. Je eigen leefstijl kan je hierbij helpen of je kunt jezelf in de weg zitten.

Ik help je graag op weg om nieuwe keuzes te maken die leiden tot een gezonde leefstijl en waardoor je beter in je vel komt te zitten. Anderen zeggen over mij dat ik op een prettige manier nieuwe inzichten geef en motiveer en als het nodig is liefdevol confronteer. Voel je vooral welkom!

voorwaartsvitaliteit.nl

naar detail pagina

Mijn naam is Erma Hoebergen. Door mijn achtergrond in de voedings- en farmaceutische industrie weet ik als geen ander dat voeding en medicijnen gerelateerd zijn aan onze gezondheid en daar een mooie bijdrage aan kunnen leveren. Er zit echter ook een andere kant aan deze medaille: fabrieksvoedsel is vaak ongezond en medicijnen pakken meestal alleen de symptomen van welvaartsziektes aan.

Ik geloof dat dat anders kan! Daarom begeleid ik mensen die op zoek willen gaan naar passende leefstijlveranderingen, die stap voor stap eigen worden gemaakt tot nieuwe gewoontes. Je krijgt ondersteuning van het begin tot het eind, met als resultaat een gezondere leefstijl waar jij je goed bij voelt.

leef-coaching.nl

naar detail pagina

Mijn naam is Jacqueline de Groot. Als fysiotherapeut / manueeltherapeut ben ik dagelijks bezig met gezondheid en bewegen.

Als leefstijlcoach begeleid ik vol enthousiasme mensen richting een gezondere leefstijl. Door te informeren, maar vooral door te motiveren en inzicht te geven om naar een gezondere leefstijl te bewegen. Naast individuele gesprekken gaan we ook aan de slag in groepsverband, om naar andere ervaringen te luisteren en van elkaar te leren.

move2bfit.nl/cool

naar detail pagina

Als coach ben ik de gids in jouw weg naar een nieuwe leefstijl. Samen gaan we kijken hoe je letterlijk en figuurlijk in beweging komt en hoe je de door jou opgestelde doelen stapsgewijs gaat behalen.

Met mijn achtergrond als fysiotherapeute, waar ik mij onder andere heb verdiept in hart- en vaataandoeningen, hoop ik een veilige omgeving voor je te creëren als het gaat over inspanningen met deze aandoeningen.

Voor het beste resultaat is het belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Ik besteed dan ook extra aandacht aan een fijne groepsdynamiek en goede sfeer tijdens de sessies.

maartjepeeters.nl

naar detail pagina

Mijn naam is Harm van der Pol. Ik ben sinds 2023 BLCN- geaccrediteerd leefstijlcoach en werk als beweeg- en leefstijlcoach bij Topfysiotherapie / Mednetwerk Schijndel. Mijn missie is om anderen te helpen hun doel te bereiken door middel van een gebalanceerde en gezonde leefstijl. Dit past dan ook goed bij mijn visie: 'Ik vind het belangrijk dat mensen de regie over hun eigen leven zelf in handen hebben.'

Samen gaan we aan de slag om jouw leven een gezondere draai te geven. Ik sta naast je om je te helpen bij het stellen van realistische doelen en het maken van kleine, positieve veranderingen in je dagelijkse routine. Ik ben er om je te begeleiden en te ondersteunen op een manier die bij jou past. Laten we samen aan de slag gaan en werken aan een evenwichtig en gelukkig leven!

topfysiotherapie.nl

naar detail pagina

Mijn naam is Caroline Branten. Ik ben leefstijlcoach, natuurgeneeskundig paramedisch therapeut en yogadocente.

Mijn levensvisie is dat energie moet blijven stromen. Dit zie je dan ook terug in de door mij afgeronde opleidingen yoga-, dans- en muziekdocente. Inmiddels heb ik nu al geruime tijd een eigen praktijk en yogastudio in Schijndel aan huis.

Dit werk als therapeut, leefstijlcoach in het CooL-programma en yogadocent geeft mij veel voldoening.

bewegingsenergie.nl

naar detail pagina

Als coach begeleid ik al meer dan 20 jaar mensen met diverse hulpvragen. Vanaf 2014 heb ik de keuze gemaakt om me specialiseren in het begeleiden naar een gezonde leefstijl. Ik kijk met je mee om je bewustzijn te versterken en help je bij het verkrijgen van een gezonde focus. Hoe zien jouw patronen eruit, waar liggen jouw mogelijkheden om stappen te zetten naar een gezondere leefstijl en waar krijg jij echt energie van? Maak ruimte voor jezelf! 

Ik ben leergierig en analytisch, ik kan goed luisteren, ben een creatief denker en ik houd dingen graag eenvoudig en overzichtelijk. Kleine stappen zetten, kijken naar wat bij jou past en zoeken naar de mogelijkheden die jouw leven gezond en waardevol maken. Ik hoor graag wat jouw eerste stap gaat zijn: op naar Plan B!  

leefstijlcoachingplanb.nl

naar detail pagina

Mijn naam is Danique van Lee, beweeg-leefstijlcoach bij MTC Bernheze in Heeswijk-Dinther.

Een gezonde en gebalanceerde leefstijl is belangrijk, maar niet altijd makkelijk te realiseren. Samen bekijken we hoe we kleine veranderingen in jouw huidige leefstijl kunnen realiseren en hoe je dit vol kunt houden. Daarbij werk ik vanuit de vraag “Wat is voor jou belangrijk, wat zijn jouw behoeften en hoe kunnen we dat vertalen en toepassen in je huidige leefstijl?” 

Ik heb een grote passie voor sport en bewegen. Beweging is één van de belangrijkste factoren die van invloed zijn op je leefstijl en beweging geeft je kracht om veranderingen te kunnen realiseren. Mijn levensmotto: “Je bent sterker dan je denkt”. Ik help je graag om dit te ontdekken!

mtc-bernheze.nl

naar detail pagina