Het Leefstijlroer (MTVP)

Organisatie
HUMO
Datum
26 augustus 2024
Tijdstip
18:00u - 21:30u
Locatie
Humo voor huisartsen, Wethouder van Eschstraat 50, Oss
Scholingsduur
3,5 uur excl. e-learning
Accreditatiepunten
2,5 - 4
Doelgroep
POH-GGZ, POH, Huisartsen
Kosten
€ 325,00

In het kader van de interventie 'Het voeren van het andere gesprek', behorende bij het regioplan MTVP, nodigen Vereniging Arts en Leefstijl en Humo je graag uit voor de geaccrediteerde e-learning en gesprekstraining: 'Het Leefstijlroer'. 

Het leefstijlroer is een hulpmiddel ter ondersteuning van het gesprek van de zorgprofessional met zijn of haar patiënt.

Inhoud

De scholing 'Voeren van het andere gesprek: Het Leefstijlroer' bestaat uit de e-learning 'Leefstijl in de spreekkamer (basisvorm)' en een fysieke trainingssessie. De e-learning beslaat ongeveer 1 à 1,5 uur en dient voorafgaand aan de fysieke scholing afgerond te worden. 

De training wordt gegeven door Lotte Derksen, samen met een trainingsacteur. De pilotpraktijk uit onze regio die de training met het gehele team (15 personen) gevolgd hebben, zijn enthousiast. Zowel over de training zelf als over de handvatten die geboden worden om direct het leefstijlroer praktisch in te gaan zetten in de spreekkamer.

Bij de fysieke gespreksvaardighedentraining die volgt op de e-learning zullen de volgende aspecten aan bod komen:

  • Motivational interviewing
  • De koppeling tussen het leefstijlroer en het spinnenweb. Wanneer pas je welke methodiek toe en hoe vullen ze elkaar aan? Het spinnenweb zal echter niet inhoudelijk besproken worden.
  • Tijd voor casuïstiek. Er zal ruim 2,5 uur geoefend worden met het voeren van het Leefstijlgesprek.

Accreditatie

De e-learning wordt voor 0,5 - 1 punt geaccrediteerd bij KNMG(ABAN), NVvPO, V&VN, VSR, NAPA, LV POH-GGZ en KNMP(OA). De fysieke scholing wordt voor 2 - 3 punten geaccrediteerd bij KNMG(ABAN), NVvPO, V&VN, LV POH-GGZ en VSR. 

Doelgroep

De scholing is bedoeld voor POH, POH-GGZ en huisartsen.

Extra informatie

Deelname aan de scholing bedraag € 325,00 per persoon. 

Tussen 17.30-18.00 uur is er de mogelijkheid soep en een broodje te nuttigen.

Het minimum aantal deelnemers voor de scholing bedraagt 8 personen. Bij minder dan 8 deelnemers zal de fysieke scholing verplaatst worden naar een later moment.

Annuleren is kosteloos mogelijk tot 14 dagen voor aanvang van de training. Daarna zijn wij genoodzaakt 50 euro in rekening te brengen. Zie onze algemene voorwaarden