Inhalatieinstructie (Oss)

Organisatie
HUMO
Datum
19 juni 2024
Tijdstip
18:00u - 20:30u
Locatie
Mellow Dining, Molenstraat 81, Oss
Scholingsduur
Accreditatiepunten
-
Doelgroep
POH, Ketenpartners, Huisartsen
Kosten
€ 0,00

Met plezier nodigen wij je uit voor de nascholing ‘Inhalatieinstructie: wie doet wat, wanneer en hoe?’
Een vervolg op de succesvolle bijeenkomst van 2 jaar geleden.

De scholing wordt verzorgd door trainer Jan-Willem van den Bos in samenwerking met BrabantFarma en Humo voor Huisartsen.

Inhoud

Zoals wij allemaal weten is het voor patiënten met astma en/of COPD van het grootste belang dat, naast therapietrouw, ook de inhalatiemedicatie met een juiste techniek moet worden geïnhaleerd. Het gaat, voorzichtig gezegd, alleen niet altijd even goed en dus is er voor ons nog veel werk te doen.

Twee jaar geleden hebben we door middel van de transmurale afspraak Inhalatieinstructie afspraken gemaakt wie wanneer wat doet, bij de apotheek, in het ziekenhuis of bij de huisarts / POH. Samen gaan we kijken hoe deze afspraak in de praktijk werkt. Centraal in deze scholing staat dan ook hoe een optimale samenwerking te verkrijgen tussen de patiënt, apotheker(assistent), huisarts en praktijkondersteuner. Om dit samen met de mensen te doen waar je mee samenwerkt, wordt de scholing per locatie aangeboden.

Een van de afspraken is om met elkaar consequent dezelfde wijze van inhalatieinstructie te gaan toepassen. Tijdens het praktische deel van deze bijeenkomst komen de (nieuwe) instructies van de LAN op www.inhalatorgebruik.nl aan bod en ga je oefenen met het geven van inhalatieinstructie met verschillende devices.

Programma

17.30-18.00 uur: Inloop met koffie/thee en een broodje
18.00-19.00 uur: Presentatie en theorie
19.00-19.15 uur: Pauze
19.15-20.15 uur: Praktisch oefenen
20.15-20.30 uur: Afsluiting

Doelgroep

De scholing is bedoeld voor POH, huisartsen, apothekers en apothekersassistenten uit regio Oss. Er wordt deelname van minimaal 1 POH of huisarts per praktijk verwacht.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd voor 2 punten voor POH bij NVvPo. 

Locatie

Mellow dining is Oss