Het stoppen-met-rokenadvies. Hoe geef ik dat?

Organisatie
Overige
Datum
31 december 2024
Tijdstip
Scholingsduur
90 minuten
Accreditatiepunten
ja
Doelgroep
POH-GGZ, POH, Doktersassistenten, Artsen
Kosten
€ 0,00

Wil jij leren hoe je als zorgverlener precies dat laatste zetje aan je patiënt kunt geven dat hem over de streep helpt om te stoppen met roken? Volg dan deze e-learning!

Leerdoel

Stoppen met roken ter sprake brengen bij je patiënt of cliënt kan best lastig zijn, maar oefening baart kunst. In deze e-learning leer je als zorgverlener hoe je een gesprek over stoppen met roken start, een stoppen-met-rokenadvies geeft en op welke manier je het beste kunt doorverwijzen naar een begeleider.

Inhoud

Deze e-learning bestaat uit 3 delen:

Deel 1: Waarom zou ik een stoppen-met-rokenadvies geven? - Over de risico’s van roken en verslaving.

Deel 2: Het stoppen-met-rokenadvies. - Behandelt het Very Brief Advice met warme verwijzing (VBA+) - een adviesmethode die al in enkele minuten kan worden uitgevoerd – en het voeren van een uitgebreider gesprek over roken en doorverwijzen.

Deel 3: Oefenen. – Deelnemers aan de e-learning gaan ‘oefenen’ met het geven van een stoppen-met-rokenadvies en het voeren van een gesprek over roken middels interactieve video\'s. Er komen hierin 4 casussen aan bod. Twee over het geven van het VBA+ en twee over het voeren van een uitgebreider gesprek.

Studiebelasting

Deze e-learning duurt in totaal (inclusief toets) ongeveer 1,5 uur.

Inschrijving

Interesse in deze e-learning? Meld je dan als gebruikelijk aan via de aanmeldknop. Wij zullen vervolgens je aanmelding bij Trimbos verwerken, waarna je binnen twee weken vanuit Trimbos een mail ontvangt met nadere informatie. 

Accreditatie

Na afloop van deze cursus ontvang je een certificaat (pdf). Deze e-learning is geaccrediteerd bij de registers van: KABIZ - Doktersassistenten, NVvPO, V&VN, V&VN VSR, ProCert en KNMG-GAIA ABAN.

Trimbos instituut

Het Trimbos-instituut is een onafhankelijk, wetenschappelijk kennisinstituut voor mentale gezondheid, alcohol, tabak en drugs. We doen onderzoek, verspreiden en implementeren onze kennis, zodat mensen aan hun eigen mentale gezondheid kunnen werken en bij kunnen dragen aan die van anderen.