Nascholing Samen voor passende wondzorg
Wat is goede wondzorg? Waarom passende wondzorg? Het antwoord op deze vraag krijg je tijdens deze scholing.
Er bestaat niet maar één soort wond. Er bestaat ook niet maar één soort patiënt. Dit maakt wondzorg bij uitstek multidisciplinair. Iedere wondbehandelaar bekijkt de wond, en de behandeling daarvan, vanuit zijn/haar eigen discipline. Daarom nodigen we je uit voor een nascholing waarin je in één avond een flinke dosis extra kennis kunt opdoen. De keuze uit verschillende soorten wondzorgmiddelen is erg groot. Wij helpen je op weg om een juiste keuze te kunnen maken en overzicht te houden.
Na een plenaire start door de wondverpleegkundige Wietske van Dongen (Bernhoven), wordt de groep in tweeën gedeeld en staan er 2 interactieve workshops op het programma.
De scholing vindt plaats op 7 en 12 november 2024 en is bedoeld voor doktersassistenten 1e lijn (huisartsen) en 2e lijn (Bernhoven), en de VVT (Verpleegkundige, verzorgende).
Programma
18.30 uur: Inloop met koffie / thee en iets lekkers
18.45 uur: Welkom
19.00 uur: Plenaire presentatie
19.45 uur: Workshopronde 1
20.15 uur: Workshopronde 2
21.00 uur: Einde nascholing
Workshops
Na de plenaire presentatie gaan we uiteen in 2 groepen. Je volgt (in wisselende volgorde) de volgende 2 workshops:
- Wondverbandmaterialen
In deze workshop krijg je uitleg over verschillende wondmaterialen n.a.v. de richtlijn. In een half uur leer je over wat de meest voorkomende materialen zijn die gebruikt worden bij de wondzorg. Wat doe je in de eerste 24 uur als je niet het beste materiaal in huis hebt? Welke overeenkomsten en verschillen zitten er tussen de materialen? En waar kun je dit na afloop nog eens nalezen? - Knippen en plakken
In deze praktische workshop ga je zelf aan de slag. Knippen en plakken, maar dan met wondzorgmaterialen. Hoe pak je dit aan? Waarom is dit de beste manier? Heel praktisch, en direct toepasbaar in de praktijk.
Locatie
Personeelsrestaurant Bernhoven, Nistelrodeseweg 10 in Uden. Het personeelsrestaurant is toegankelijk via de hoofdingang (trap naar boven).
Overige informatie
Aan deze scholing zijn geen kosten verbonden. Accreditatie voor doktersassistente (kabiz) is goedgekeurd.
Let op! Je dient naar de scholing zelf een verbandschaar mee te nemen!
Annuleringsregeling
Mocht je onverhoopt toch niet kunnen deelnemen aan de nascholing, wil je het dan op tijd doorgeven? Dan kan iemand anders nog aansluiten. Er zijn namelijk een beperkt aantal deelnemers per bijeenkomst mogelijk.