De spreekuurondersteuner huisarts (SOH) (MTVP)

Deze scholing is geannuleerd.
Organisatie
HUMO
Datum
05 september 2024
Tijdstip
15:30u - 17:00u
Locatie
Humo voor huisartsen, Wethouder van Eschstraat 50, Oss
Scholingsduur
1,5 uur
Accreditatiepunten
nee
Doelgroep
Doktersassistenten, Artsen, Praktijkmanagers
Kosten
€ 0,00

Zie jij ook steeds meer verschillende professionals in het huisartsenteam? Heb je al nagedacht over de inzet van alle medewerkers? En ben je al bekend met de doktersassistent SOH? Waar liggen kansen en wat zijn aandachtspunten bij het implementeren van deze nieuwe taken en wat betekent dat voor de praktijk?

In deze inspirerende en interactieve bijeenkomst nemen we je mee in de wereld van personele inzet en specifiek de doktersassistent SOH in de huisartsenzorg.

Wat kun je verwachten?

In deze inspirerende en interactieve bijeenkomst, wordt de deelnemer aan het denken en aan het werk gezet. Allereerst maakt men kennis met taakherschikking in de huisartsenzorg. Vervolgens zoomen we in op de doktersassistent SOH. Welke taken heeft zij? Hoe ziet de scholing en begeleiding er uit? Waar moet je aan denken bij het implementeren van deze nieuwe taken?
Of je nu nadenkt over het starten met of als een doktersassistent SOH, of je bent of werkt met een SOH en je ziet nog aandachtspunten en ruimte voor verbetering, je bent welkom bij deze bijeenkomst.   

Gedurende de hele bijeenkomst wordt een koppeling gemaakt van theorie naar de eigen praktijk/organisatie om de volgende dag zelf van start te kunnen gaan. En uiteraard is er veel ruimte voor het stellen van vragen en om te leren van elkaars ervaring!

De training wordt verzorgd door Maud van Vlerken, projectleider taakherschikking bij KOH.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor praktijken die al gestart zijn met een SOH  en hier meer uit willen halen, of met een SOH willen gaan starten. Het leukste is als er per praktijk een duo of trio deelneemt van huisarts, praktijkmanager en/of dokterassistent (SOH).

Voorbereiding

Ter voorbereiding van de bijeenkomst, vragen wij je een korte voorbereidende opdracht te doen. Namelijk;

Een ander taken laten uitvoeren die je altijd zelf hebt gedaan, is niet altijd makkelijk.

Toch zijn we dat in de afgelopen jaren steeds meer gaan doen. Assistentes maken uitstrijkjes, praktijkondersteuners nemen de zorg voor diabetespatiënten over, etc. Zo ken je vast wel meer voorbeelden uit de praktijk.

Wat ging goed bij het overdragen van taken? En wat vond je lastig?

Denk hier alvast over na en neem je antwoorden in steekwoorden mee naar de bijeenkomst.

Aanmelding

Aanmelden tot uiterlijk 29 augustus, of tot het maximaal aantal deelnemers is bereikt.
Annuleren is kosteloos mogelijk tot 14 dagen voor aanvang van de training.