Stagecoördinator

De behoefte aan doktersassistenten in de regio Noordoost-Brabant is groot. Door stageplaatsen en leerwerkplekken aan te bieden, zorgen we er samen voor dat meer medewerkers opgeleid worden voor deze boeiende functie in de huisartsenzorg.

Verschil BOL en BBL

BOL staat voor een Beroeps Opleidende Leerweg. Een student in een BOL-traject heeft een stageovereenkomst. Personen die dit traject doorlopen hebben de juridische status van student/scholier en hebben recht op studiefinanciering (mits aan alle voorwaarden wordt voldaan en vanaf 18 jaar). In dit traject staat het leeraspect en scholing voorop en loopt een student een aantal weken in het scholingstraject stage om ervaring op te doen en te ontdekken of deze functie wel of niet passend is. 

BBL staat voor een Beroeps Begeleidende Leerweg. Een student in een BBL-traject heeft een leer-/arbeidsovereenkomst met een werkgever en volgt vaak één dag per week les. Het opdoen van werkervaring staat voorop. 

Opleidingsplek beschikbaar?

Is er in jouw huisartsenpraktijk ruimte voor een stagiair (BOL-student) of een BBL-student? Wij horen dat graag zodat we mogelijke kandidaten meteen kunnen koppelen. Stuur een mail naar de stage-coördinator om je interesse voor één van de stages, het voortraject of een BBL-opleiding kenbaar maken. We kunnen dan samen kijken wat we voor je kunnen doen.

Hoe werkt dat, een BBL-student in dienst nemen?

Een BBL-student heeft een leer-/arbeidsovereenkomst met de praktijk. Voor meer informatie en aanvullende documenten heeft de LHV een handreiking geschreven.

Erkend leerbedrijf

Voor bijna alle subsidies is het vereist dat de opleidingsplaats een erkend leerbedrijf is. Ben je nog geen erkend leerbedrijf en wil je er meer over weten? Je kunt de aanmelding voor erkend leerbedrijf op elk gewenst moment aanvragen. Ben je al erkend leerbedrijf voor BOL of BBL, dan geldt deze erkenning voor beide leergangen. Meer informatie vind je hier.

Aanvraag subsidie

Heb je een stageplaats of een leerwerkplek beschikbaar in je praktijk, dan heb je waarschijnlijk ook recht op een passende vergoeding. Voor de begeleiding van een student MBO-4 doktersassistent is subsidie beschikbaar. Alle informatie hierover vind je op deze pagina.

Werken als doktersassistent, maar nog niet het juiste diploma?

Ben je graag in contact met mensen en zoek je een nieuwe uitdaging? Lijkt het je leuk om te werken in een huisartsenpraktijk als doktersassistent? Dan zijn wij op zoek naar jou! Door werk en studie te combineren kun jij met een BBL-opleiding het vak van doktersassistent leren. Als uit jouw CV en motivatie blijkt dat dit echt iets voor jou is, brengen we je graag in contact met één van de huisartsenpraktijken in de regio Oss, Uden en Veghel (Meierijstad).

Supportsessies SBB

Begeleid jij studenten op de werkvloer en loop je hierbij wel eens tegen zaken aan, waarbij je je afvraagt hoe andere praktijkopleiders de begeleiding en knelpunten aanpakken? Of heb je goede tips voor collega-praktijkopleiders? Dan is een supportsessie van SBB echt iets voor jou! 

Lees meer en meld je aan

Neem contact op

Heb je aanvullende vragen of een opmerking over opleiden in deze regio? Kan Humo je ergens mee ondersteunen? Neem dan contact op met onze stagecoördinator Lieke Schuts: