Project atriumfibrilleren van start

Recent hebben de huisartsen en praktijkondersteuners een e-mail ontvangen met informatie over het project atriumbrilleren. Daarbij kregen jullie ook het verzoek om een nulmeting in te vullen. 

Link naar de nulmeting

Doel van het project

In onze regio zijn er waarschijnlijk zo’n 1500 patiënten met atriumfibrilleren die dat zelf nog niet weten. Het doel van het project atriumfibrilleren is om zoveel mogelijk van deze patiënten op te sporen, de zorg voor alle patiënten met atriumfibrilleren te optimaliseren, de voorlichting aan patiënten te verbeteren en de (terug)verwijzingen naar het ziekenhuis meer te stroomlijnen.

Voordelen

Voor jou als huisarts of POH levert dit project de volgende voordelen op:

  • Je krijgt de patiëntengroep atriumfibrilleren beter in beeld.
  • Je ontvangt voorlichtingsmateriaal om patiënten goed te kunnen informeren over hun aandoening.
  • Je krijgt concrete handvatten om de zorg rond atriumfibrilleren goed op de kaart te zetten in je praktijk en daarbij de samenwerking met ziekenhuis Bernhoven te optimaliseren.

Eerste stappen

Het project is gestart met de nulmeting. Daarnaast is er een patiëntenfolder ontwikkeld met uitleg over atriumfibrilleren. Voor laaggeletterden is deze folder beschikbaar. We willen uiteindelijk ook weten hoe de patiënt de zorg omtrent atriumfibrilleren ervaart. Daarom is er een patiëntenenquête ontwikkeld die op een later moment wordt verspreid.

Tijdens de sandwichscholing Hart- en Vaatziekten op 8 juni 2023 zal er nascholing over atriumfibrilleren verzorgd worden.

Meer informatie

Neem bij vragen of opmerkingen contact op met Marieke van den Ham, kaderhuisarts HVZ: